« Posts under Innebandy

All-star

Jänkarna fick en spelning med Big4. 23:e April i Indio, Kalifornien på The Empire Polo Club. Kommer nog bli en häftig spelning för dom som får möjligheten att se konserten.

Väntar fortfarande på annonseringen för Sonisphere i Sverige. Metallica och In Flames på Barkarby flygfält skulle inte sitta fel. Med eller utan Big4-konceptet det kvittar. Bättre med metmike’s Big2, Metallica och In Flames.

I helgen är det spelledigt. Ingen match i serien förrän den 13:e februari, då hemma mot Economus.

Ikväll fredag blir det nog lite handboll i samma veva som jag skall försöka laga middag. Sverige-Frankrike i VM-semifinal. Har iof inte kollat några matcher men lite kan man nog se idag. Efter det vankas det Let’s dance på TV4 vilket betyder att jag förpassas ner i källaren till mitt PS3. Kommer troligen försöka se den sista delen av 4 av Winter Classic innan jag spelar lite NHL11 online mot Patrick i Kumla.

Någon som gilla konceptet “Veckans skiva”?

Lördag blir det att städa huset. Det vankas middagsgäster på kvällen. Kan nog bli trevligt. Är en mamma-gruppskompis till Cecilia med familj som kommer på besök. Stämningen lättas nog upp efter några bira.

På söndag skall vi hälsa på min kusin Cissi som har namngivelsedag för hennes dotter Lovisa.

NHL All-star är det i helgen också

/metal up yer ass

Veckans skiva?

Veckan skivan? Det var en idé jag fick i bilen igår för bloggen. Tänkte lista vilken skiva som är veckans favorit och snurrar flitigast i iPod:n i bilen.

Denna vecka vill jag lyfta fram Katatonia’s skiva Discouraged Ones. Gillar låten Relention skarpt. Har lyssnat mycket på Katatonia’s övriga skivor, “The night is the new day”, “Viva emptiness” och “The great cold distance”. Men nu har även “Discourage Ones” spelats flitigt i bilen.

Lyssna på låten här

Nu är det bara 3h kvar…..

Idag kl. 18 annonseras USA gigen med The Big 4. Metallica, Slayer, Anthrax och Megadeth.

Vi får väl hoppas på att Sonisphere Sverige annonserar sin line-up i sommar. Har höga förhoppningar om att Metallica kommer komma, är nästan 99% säker på det enligt det man hört viskats. Även In Flames har ju signat upp sig för Sonisphere i UK, så att dom står på scen under Sonisphere i Sverige är ju absolut ingen omöjlighet. Skulle faktiskt vara helt toppen. Hellre Metallica med In Flames, än Metallica +Big3.

Igår var det träning med nya skorna. Var lite ovant under den första halvtimmen men sedan lossna det något. Vi vann träningen med 5-1 efter lysande spel av Jocke i målet. Han höll nollan i över 60min och när IK Stym gjorde sitt mål gick redan träningen på övertid.

Vi kan även ha en värvning på gång från de högre divisionerna. Sportchef Gustaf Haag har alltid haft dörren öppen för en viss finsk landslagsspelare som gör bra ifrån sig i de högre divisionerna. Mer kan jag inte säga…

Nu är det matchuppehåll och nästa match är mot Economus i Hässelbyhallen den 13:e Februari.

/metal up yer ass

Nya Sheos

Blev nya skor idag till träningen, Nike Air Flight Scorer… låter som namnet passar mig, skall bara lära mig flyga på planen.

Tänkte även bjuda på ett klipp. Det är vår allas Al Bundy som gjort en dokumentär om Sheos

The Mirror’s Truth

In Flames

Without even trying
(Killing the last scene)
Let this night explode
Without even trying
Find the exit sign
And disappear

\m/[**]\m/

Lite seg idag efter gårdagens sura förlust borta mot Lokomotiv Stockholm. Resultatet skrevs till 9-5 då dom fick rulla in några enkla i slutet när vi jaga 6-6 kvittering. Tyckte vi kämpa på bra, men tappa tyvärr in några enkla mål, samt bjöd på ett självmål. Sällan jag klagar på domarna, men igår var det under all kritik. Herregud, det är Div5 och vi försöker bara ha roligt. När bägge lagen tittar på varandra, skakar på huvudena och undrar vad som egentligen händer på banan ligger det inte på rätt nivå. Lokomotiv tjuvar på en tekning, domaren blåser av och låter tekningen gå om med samma tekare. När samma scenario utspelar sig i en tekning nästkommande period och vi tjuvar på en tekning så skrattar bägge lagen att det händer igen. Men inte domaren, näää han blir jätte sur och bitter och byter ut vår tekare. Små små saker som skapar dålig stämning.

Jag fick göra 1-0 i början av första perioden efter ett riktigt fint uppspel genom hela laget. Tog en klassisk hockeysväng över hela banan och fick bollen i fart i slottet. Det var bara att dra målvakten och lyfta in 1-0. Vi hade 2-1 efter första perioden men tappade tyvärr andra perioden med 4-1. Vi fick ordentlig kontakt i tredje efter två snabba mål, men Lokomotiv var lite hetare igår.

Känns som om jag har överansträngt vänster foten. Brukar få lite ont i den ibland. Idag känns det bättre, men måste nog undersöka möjligheten nu på lunchen med att inhandla ett par nya skor. Punka på bägge Air-sulorna och klistret börjar släppa på sina ställen.

I lördags var farsan och hälsa på. Vi tog en promenad med ungarna till Sollentuna C för en fika. Var tvungen att sticka iväg till barnrummet med Alma. Då passade Loke på att leva rövare med farsan. Han slängde ner alla kuddar på golvet som fanns på fiket, samt kasta alla tidningar runt om sig. Såg ut som om Tornadon Loke passerat. Vi sa adjö till farfar och promenerade hemåt.

Väl hemma satte jag TVn i pausläge, hade inte riktigt tid att kolla in United – Birmingham. En timme senare skulle ju mormor och Evert komma förbi på middag och Cecilia och min mor var ju på shoppingtur. Det var bara att börja dra igång med kvällens middag. Fransk lammgryta som jag aldrig lagat. Gästerna klagade inte, var mest jag som var trött och sliten som inte tyckte det blev så lyckat. Hur som helst lyckades jag även se större delen av Uniteds förkrossande seger med 5-0.
TV-Paus

På kvällen blev det lite riktigt sport. Det bjöds på Detroit mot Chicago i TV-rutan innan jag somna in i sängen.

Alma vakna 06.30 och Loke lulla upp lite efter 7. Loke fick titta lite på morgon-TV och Alma busade runt på golvet medan jag passade på att titta på dokumentären “24/7 HBO Pens vs. Caps Winter Classic”. En riktigt bra dokumentär om Pittsburgh Penguins och Washington Capitals förberedelser inför den stora utomhusmatchen på nyårsmatchen.

När Cecilia kom upp blev det frukost. Efter det passade jag på att ta en liten förmiddags tupplur på 2h. Det gjorde susen. Lite gladare, lite piggare så tog jag med ungarna till Nicki’s Äventyrslek i Täby där Loke och Alma fick leka av sig ordentligt.

När vi kom hem var det två trötta barn som fick sitta i källaren och titta på Pippi Långstrump medan mamma hängde tvätt och pappa åkte och spelade innebandy.


Ikväll är det träning igen, med eller utan nya skor …and nothing else matters

/metal up yer ass

Version #2

Drog ett försök med ett blogginlägg via WordPress app:n, men som vanligt buggade app:n och 20minuters vettigt skrivande försvann. Nu testar vi igen, fast denna gång via webbrowsern och 1vecka senare.

Två viktiga segrar i Div 5 sedan senaste blogginlägget. Först en komfortabel seger mot mittengänget Sundby som jag trodde skulle ge oss tuffare motstånd. Vi gör en bra match rätt igenom och vinner med 7-3. Fick själv jag sätta dit 3mål och 1ass. Det viktigaste målet kom i numerärt underläge och betydde 4-2 i ett skede av matchen där vi hade en liten liten svacka och Sundby hade reducerat vår 3-0 ledning två gånger.

Mot Ericsson Kista var det inget snack. Vi vann med 11-3 och hade inga som helst problem att vinna matchen trots en tafatt inledning med 0-1 i baken. Vi rullar på 3 ytterpar och 2 centrar matchen igenom och vårt tempo tar kol på 8 tappra motståndare och 3 poäng är ett faktum redan efter 1:a perioden. Fick äran att pyttsa 6 mål och en målgivande passning.

Söndag kväll är det Lokomotiv Stockholm som gäller borta i lilla Gärdeshallen. Kul golv att spela på som ger snabba rappa skott, men planens storlek kan gynna ett mindre tekniskt lag. Känns som om vi är på G och kan nog ta med oss 3 poäng inför uppehållet.

Bandit 106,3! Sicken dynga! Fick idag bekräftat varför jag slutat lyssna på denna numera wanna-be-a-rock-star-station. I veckan har man gått ut med pompa och ståt att man skall annonsera 3 stora band som kommer till Stockholm i sommar. Man har ju hört på omvägar att Metallica och Big4 (Metallica+Slayer+Anthrax+Megadeth) skall komma till Sonisphere Stockholm och satt således på helspänn i morse och lyssna på annonseringen. Men vilket bakslag! Foo Fighters i all ära! Men herregud. Två för mig okända band (orkar inte ens kolla upp vad dom nu hette) och Foo Fighters kommer till Stadion i juni. Det var annonseringen av 3 STORA band?!?!

Dags att dra sig hemåt och laga fisksoppa

/metal up your ass

Hej 2011

Hej 2011!

Jag heter metmike och fyller hela 31 vintrar om 2v. Jag har en fin familj med sambo och två fina barn. Loke fyller 4 till sommaren. Han är en stolt storebror åt Alma som precis fyllt 1år. Alma lärde sig att gå nu i jul, veckan innan hon fyllde 1år.

Du skulle träffa dom! Helt underbara. Igår satt jag och Loke och mös framför TVn och kollade på Bilar, Blixten McQueen du vet? Det var nog 455:e gången vi såg den filmen. Alma gick omkring på golvet med sitt underbara leende tills hon snubbla över en julgranskula hon 20 sekunder tidigare plockat ner från julgranen.

När barnen hade somnat åkte jag iväg till årets första innebandyträning. Gick över förväntan och fick sätta dit några baljor. Dock var det som vanligt manfall och vi var bara 6 man från HIBK, inlånad målvakt och Foppa från Höjden var med och lira med oss. IK Stym vann rättvist, men tycker vi trots omständigheterna gjorde en bra träning.

Grymt viktigt match på lördag. Möter ett av lagen i botten, Sundby. Tycker dom var helt ok senast matchen vi mötte dom. Nu har vi många borta och har en dålig formkurva. Ett oavgjort resultat skulle vara godkänt.

Jaha 2011? Vad har du att bjuda på kommande 12månaderna? Loke skall flytta till Hallonavdelningen på dagis, Alma skall skolas in innan eller efter sommaren. Vilka vinner SM-guld i hockey, vilka vinner Premier League? Kommer jag komma till start i Göteborgsvarvet, gör jag en bättre insats i Midnattsloppet? När kommer jag börja med löpträningen igen? Kommer jag få en hemmabioreceiver i födelsedagspresent? Blir det några förbättringar för mig på FIFA11, eller skall jag slänga in NHL11 skivan i PS3:an igen?

Hur som helst kanske du låter mig och Loke gå och kolla på innebandy nu på söndag kl.17 i Tibblehallen. Säsongen första match för mig i sådant fall. Skulle vara kul!

Ha det bra 2011, så hörs vi under resan….

/metal up yer ass

An ordinary day at zi office eller Hemkola für alles

Igår kändes det som en riktig serielunksmatch om man spelar 50 matcher på en säsong. Tyvärr spelar vi inte 50 matcher utan bara 18 så det var lite tråkigt att det var lite lunkigt igår. Hur som helst gick vi segrande ur matchen mot Ängby. Det var inget snack utan vi kontrollerade spelet i 60minuter och vann med klara 5-2. Ängbys målvakt var stabil och räddad en del klara avsluta från bland annat min klubba.

Hade själv ingen lyckad match, var allmänt seg. Har vart väldigt trött de senaste dagarna. Vart hemkola i benen. Fick ändå sprätta in 2 baljor, men fick även sitta 4min på utvisningsbänken. Den sista var onödig då vi skulle få avsluta matchens sista 1,5 min i powerplay, men hade inte is i magen utan var tvungen att tackla en av deras spelare. Min första balja var delikatess nr.1. Kvitterade till 1-1 med 45sekunder kvar av första perioden. Stod och lurade vid bortre stolpen och G-Haagen levererade en briljant passning ute från hörnet. Var bara att placera in bollen i öppet mål och kvitteringen var ett faktum. Lyckades även med konststycket (delikatess nr2)i tredje perioden att placera en backhandsknack i krysset. Lite röta kanske… hehe.

Träning ikväll, verkar som om flertalet av spelarna kommer trots att det är någon Äl-Kläs-Iko match på TV. Självklart lämnar Mackan WO, men ingen hade väl väntat sig nåt annat.

Loke har inte blivit smittad av vattkopporna ännu. Han kanske redan har haft det som liten knodd? Alma däremot har vart lite febrig dom senaste dagarna, men inga prickar än så länge.

Nu känner jag mig Hemkola igen….

/metmike up yer ass

Metstore $36 shipping

Blir ett kort inlägg idag.

Match på söndag. Otroligt laddad. Vill vinna igen, ska vinna igen. De två raka förlusterna kommer bli årets enda förluster. Så är det bara. Nu är det dags för några vinster igen. Vi är seriens bästa lag.

Idag har min andra HD-box kommit. Blir att dra sig upp till ICA Edsberg och hämta ut den samtidigt som det blir lite inköp till kylen och kvällens middag.

Blev även ett litet inköp i The Metallica Store idag. Live at Grimeys, cd och 10″ clear vinyl. And justice for all på nypress vinyl, six feet down under pt. 2 och två askar med gitarrplektrum. Så nu har jag 2 paket från metclub på ingång. Väntar ju även på FanCan IV på bluray.

/metal up yer ass

Kul med innebandy – Gurra G-Haagen effekt?

Helt OK träning igår. Fick några felträffar i början men det lossna ordentligt sista 20min då jag fick sprätta in 4 kassar och vi slapp riva ner sargen.

Det var kul igår igen, faktiskt riktigt kul. Gurra G-Haagen var tillbaka efter några veckors Danmarks-vistelse. Skönt tugg på bänken med många referat gällande andra linans låååånga byten. Skämt o sido, det var en bra träning och 2 raka förluster kommer inte bli 3 raka. På söndag är det Ängby som gäller på bortaplan i Hässelbyhallen?!?!? Bortamatch i hemmahallen…we like.

Sitter och uppdaterar iPhonen till OS 4.2, inga större förändringar men det gäller ju att ha det senaste.

Idag skall jag ta ungarna och ge dom vattkoppor. Stackarna, men det är ju bra att få det! Kommer väl bita sig fast tuffare på Loke än på Alma. Så det blir nog några dagars VAB nästa vecka. Lira lite NHL11 och kolla repriser på Viasat Hockey.

/metal up yer ass

Enter title here…. (@wordpress: vill ha autotitel tack!)

Det löste sig med sekretariatet igår. Robban hitta någon gammal bekant på läktaren.

Själv var jag totalt omotiverad första halva av matchen. Av olika anledningar skulle vi gå runt på 3 forwardspar vilket verkligen inte passar mig. Visst skall alla få vara med och spela, men tränar man inte skall man väl inte spela? Hittade fram till Sebbe med en fin passning i slottet som gav oss 2-1 i mitten av första. Sen behövde jag ta mig en 2min vilopaus i mitten av andra för att tagga till. Sprätte in 2 baljor i tredje när jag funnit lite motivation men tyvärr räckte det inte hela vägen eftersom Ulvsunda rullade in 7-5 målet i tom kasse med 1minut kvar att spela. Surt med andra raka förlusten. Ulvsunda var nog det bättre laget, men hade vi fått rullat på de 10 bästa 3×20 hade vi nog haft en stor chans att vinna. Märks på centrarna att dom har svårt att acklimatisera sig med olika forwardspar i varje byte. Blir lite ostrukturerat i försvarszon vilket i tidigare matcher vart vår stora styrka. Ett bra och tryggt försvarsspel är ju grunden för ett vågad och roligt anfallsspel. På söndag väntar Ängby, som inte imponerat, i Hässelbyhallen. Den här gången står vi som bortalag och slipper ordna med sekretariatet.

Träning ikväll. Hinner nog se finalen av Biggest Loser på TV4 innan jag glider iväg på träningen. Känner, trots gårdagens förlust, att jag är motiverad att träna ikväll. Går verkligen upp och ner det här med motivationen.

Shit vad träligt det är med motivation. Känner mig som en liten gnällgubbe. Men man får väl skylla på att det är November goddammit!! Skall ju motivera mig med löpningen oxå.

Cecilia har idag köpt en iPhone4, nääää, jag är inte alls avis!!! Bra erbjudande hos Telenor, var ju bara för henne att signa. Dumt att hoppa på Android och X10 eller X8. Tror hon skulle blivit besviken.

Dear mother, dear father…. fan vilken låt! (är ju en metal-blog det här!?!?)

/metal up yer ass