« Posts under Metallica

Garage INC

Veckans skiva blir Metallicas Garage INC. Det är ett dubbelalbum med covers. När skivan släpptes 1998 innehöll skivan 11st nyinspelade covers på skiva 1. På skiva 2 återfanns tidigare inspelade covers från $5.98 Garage Days Re-revisited E.P. och övriga släppta B-sidor från Metallica singlar.

Det som fick mig att bestämma mig för att Garage INC skulle bli veckans skiva, var när jag gick från pendeltåget på T-centralen till tunnelbanan. I hörlurarna spelades Blue Oyster Cult covern “Astronomy”. En riktigt mäktig cover som Metallica gör av den låten, en klassisk maffig hård Metallica låt!!


Med “Astronomy” i lurarna var jag på väg till Hovet för att bevittna mitt Färjestad enkelt ta 3 poäng från ett junioraktigt spelande AIK. Var där med farsan för första gången på många många år. Var länge sedan jag var och kollade på hockey i Stockholm. Det jag kommer ihåg är att jag vart med Leif i Timrå och kollat 2 matcher under de senaste åren. Var trevligt att kolla på hockey med farsan. Vi tog en burgare och en bira i Globens shoppingcenter innan matchen.

Annars har de vart full rulle på jobbet denna vecka som bara flugit iväg.

Jag och Loke var igår och badade i simhallen med Rasmus och Stoffe. Grabbarna busade på som vanligt och det hela avslutades med bastu och sedan dricka och godbit från cafeterian. När Loke druckit upp sin Päron-MER kastade han den ner för läktaren mot de tjejerna som tränade volleyboll. Dags att dra i handbromsen så vi inte får en läktarhuligan om 15 år

Se vad som händer i helgen. Skulle vara kul och åka lite skridskor med Loke.

/metal up yer ass.

All-star

Jänkarna fick en spelning med Big4. 23:e April i Indio, Kalifornien på The Empire Polo Club. Kommer nog bli en häftig spelning för dom som får möjligheten att se konserten.

Väntar fortfarande på annonseringen för Sonisphere i Sverige. Metallica och In Flames på Barkarby flygfält skulle inte sitta fel. Med eller utan Big4-konceptet det kvittar. Bättre med metmike’s Big2, Metallica och In Flames.

I helgen är det spelledigt. Ingen match i serien förrän den 13:e februari, då hemma mot Economus.

Ikväll fredag blir det nog lite handboll i samma veva som jag skall försöka laga middag. Sverige-Frankrike i VM-semifinal. Har iof inte kollat några matcher men lite kan man nog se idag. Efter det vankas det Let’s dance på TV4 vilket betyder att jag förpassas ner i källaren till mitt PS3. Kommer troligen försöka se den sista delen av 4 av Winter Classic innan jag spelar lite NHL11 online mot Patrick i Kumla.

Någon som gilla konceptet “Veckans skiva”?

Lördag blir det att städa huset. Det vankas middagsgäster på kvällen. Kan nog bli trevligt. Är en mamma-gruppskompis till Cecilia med familj som kommer på besök. Stämningen lättas nog upp efter några bira.

På söndag skall vi hälsa på min kusin Cissi som har namngivelsedag för hennes dotter Lovisa.

NHL All-star är det i helgen också

/metal up yer ass

Veckans skiva?

Veckan skivan? Det var en idé jag fick i bilen igår för bloggen. Tänkte lista vilken skiva som är veckans favorit och snurrar flitigast i iPod:n i bilen.

Denna vecka vill jag lyfta fram Katatonia’s skiva Discouraged Ones. Gillar låten Relention skarpt. Har lyssnat mycket på Katatonia’s övriga skivor, “The night is the new day”, “Viva emptiness” och “The great cold distance”. Men nu har även “Discourage Ones” spelats flitigt i bilen.

Lyssna på låten här

Nu är det bara 3h kvar…..

Idag kl. 18 annonseras USA gigen med The Big 4. Metallica, Slayer, Anthrax och Megadeth.

Vi får väl hoppas på att Sonisphere Sverige annonserar sin line-up i sommar. Har höga förhoppningar om att Metallica kommer komma, är nästan 99% säker på det enligt det man hört viskats. Även In Flames har ju signat upp sig för Sonisphere i UK, så att dom står på scen under Sonisphere i Sverige är ju absolut ingen omöjlighet. Skulle faktiskt vara helt toppen. Hellre Metallica med In Flames, än Metallica +Big3.

Igår var det träning med nya skorna. Var lite ovant under den första halvtimmen men sedan lossna det något. Vi vann träningen med 5-1 efter lysande spel av Jocke i målet. Han höll nollan i över 60min och när IK Stym gjorde sitt mål gick redan träningen på övertid.

Vi kan även ha en värvning på gång från de högre divisionerna. Sportchef Gustaf Haag har alltid haft dörren öppen för en viss finsk landslagsspelare som gör bra ifrån sig i de högre divisionerna. Mer kan jag inte säga…

Nu är det matchuppehåll och nästa match är mot Economus i Hässelbyhallen den 13:e Februari.

/metal up yer ass

Version #2

Drog ett försök med ett blogginlägg via WordPress app:n, men som vanligt buggade app:n och 20minuters vettigt skrivande försvann. Nu testar vi igen, fast denna gång via webbrowsern och 1vecka senare.

Två viktiga segrar i Div 5 sedan senaste blogginlägget. Först en komfortabel seger mot mittengänget Sundby som jag trodde skulle ge oss tuffare motstånd. Vi gör en bra match rätt igenom och vinner med 7-3. Fick själv jag sätta dit 3mål och 1ass. Det viktigaste målet kom i numerärt underläge och betydde 4-2 i ett skede av matchen där vi hade en liten liten svacka och Sundby hade reducerat vår 3-0 ledning två gånger.

Mot Ericsson Kista var det inget snack. Vi vann med 11-3 och hade inga som helst problem att vinna matchen trots en tafatt inledning med 0-1 i baken. Vi rullar på 3 ytterpar och 2 centrar matchen igenom och vårt tempo tar kol på 8 tappra motståndare och 3 poäng är ett faktum redan efter 1:a perioden. Fick äran att pyttsa 6 mål och en målgivande passning.

Söndag kväll är det Lokomotiv Stockholm som gäller borta i lilla Gärdeshallen. Kul golv att spela på som ger snabba rappa skott, men planens storlek kan gynna ett mindre tekniskt lag. Känns som om vi är på G och kan nog ta med oss 3 poäng inför uppehållet.

Bandit 106,3! Sicken dynga! Fick idag bekräftat varför jag slutat lyssna på denna numera wanna-be-a-rock-star-station. I veckan har man gått ut med pompa och ståt att man skall annonsera 3 stora band som kommer till Stockholm i sommar. Man har ju hört på omvägar att Metallica och Big4 (Metallica+Slayer+Anthrax+Megadeth) skall komma till Sonisphere Stockholm och satt således på helspänn i morse och lyssna på annonseringen. Men vilket bakslag! Foo Fighters i all ära! Men herregud. Två för mig okända band (orkar inte ens kolla upp vad dom nu hette) och Foo Fighters kommer till Stadion i juni. Det var annonseringen av 3 STORA band?!?!

Dags att dra sig hemåt och laga fisksoppa

/metal up your ass

Metstore $36 shipping

Blir ett kort inlägg idag.

Match på söndag. Otroligt laddad. Vill vinna igen, ska vinna igen. De två raka förlusterna kommer bli årets enda förluster. Så är det bara. Nu är det dags för några vinster igen. Vi är seriens bästa lag.

Idag har min andra HD-box kommit. Blir att dra sig upp till ICA Edsberg och hämta ut den samtidigt som det blir lite inköp till kylen och kvällens middag.

Blev även ett litet inköp i The Metallica Store idag. Live at Grimeys, cd och 10″ clear vinyl. And justice for all på nypress vinyl, six feet down under pt. 2 och två askar med gitarrplektrum. Så nu har jag 2 paket från metclub på ingång. Väntar ju även på FanCan IV på bluray.

/metal up yer ass

Devil’s Dance

Tydligen har jag några tappra läsare av bloggen och dom kräver fler inlägg. Skall väl försöka skärpa till mig.

Vet bara inte vart jag skall börja? Är inne i en liten motivationssvacka i innebandyn. Det kom under matchen mot Economus som vi vann med 12-7. Det var helt enkelt inte kul att spela innebandy. Dock tror jag det beror på flera faktorer. Det var dåligt motstånd, liten plan samt att jag missa flera klara lägen och gjorde bara 2+1 i den matchen vilket är under alla kritik mot det motståndet. Dagen efter hade vi träning där ingenting fungerade för mig. Försökte tagga om i hemmamatchen mot Ekerö, men mina lagkamrater svek mig. Folk dyker inte upp till matchstart. Man skyller på att matchtröjan inte var färdigtvättat. WTF!!!! Med svikande intresse hos laget att ta sig till match och låta oss stå 7 man vid matchstart mot serie-tvåan gör att man tappar suget på innebandyn. Vi förlorade matchen med 8-6 mot ett lag vi skall vinna över med minst 4-5st bollar efter 60minuter. Det som gör att jag fortfarande tänker åka och träna ikväll är att jag fick göra 4mål mot Ekerö och har nu gjort 18mål på 6 matcher vilket jag tycker är helt klart godkänt.

Som sagt, träning ikväll. Skall försöka tända till. Hoppas det är fler som tänder till och dyker upp på träningen, annars blir det nog att byta lag snart. Det är lixom allt eller inget känns det som. Till helgen väntar Ulvsunda på hemmaplan i Hässelbyhallen. Kommer bli en tuff match då Ulvsunda verkar kunna blixtra till och göra bra matcher. Det får räcka med 1 förlust denna säsong.

Sverige verkar tappa mark på innebandykartan, 9-2 mot Finland och snart är det VM. Dock måste jag erkänna att jag smyghåller på finnarna i innebandyn. Har väl att göra med att en polare spelar med Finland och att några i det svenska laget inte ligger på min favoritlista.

Stor-bloggaren Boris skicka MSN till mig mitt i natten, undrar vad han ville? Han kanske har köpt NHL11 till playstation och vill få sig en lektion av the Master himself.

Patrick var på besök för 2v sedan och installerade min nya motorvärmare samt att han drog in kabel till kupévärmaren, så nu är Silver Spiken varm på morgonen. Wohooo!! Tack Patrick!! På kvällen var vi på Hilton och åt middag för att sen berusa vi oss ordentligt på Harry B James. Sad But True spelade och var lika jävla bra som vanligt. Skönt att Cecilia kunde ta ungarna dagen efter för vi var inte 100%. Som tur var hade Patrick med sig FIFA11 som vi lirade. Kanske blir ett inköp av spelet inom en snar framtid. Tror både Boris och Patrick kan få det svårt i en onlinematch, så jag kanske låter bli för att vara snäll.

På onsdag skall Viasat komma hem och installera parabol. Nu jävla skall det bli HD!!! 1 inspelningbar HD-box och en vanlig HD-box +Sport +HD +OnDemand. FETT!!

That’s right, let’s dance…..Hey, I feel you too, feel you, those things you do, in your eyes I feel a fire burns…. Let’s dance! (S&M-version snurrar i iTunes och kunde inte låta bli)

Skall strax åka och köpa en födelsedagspresent till min kära sambo. Hoppas hon blir glader över den.

Synd att man inte hann kolla mer hockey i helgen. Tre Kronor gjorde en bra turnering med Per Mårts vid rodret. Det jag såg, såg mycket lovande ut.

Skall försöka ta med mig Loke på någon hockey- eller innebandymatch snart. Tror det skulle uppskattas.

/Metal up yer ass