« Archives in March, 2010

Säsongen är över

Jaha då var denna säsong över. Gick väl så där? Endast 4 vinster på 18 matcher placera oss nästsist i Div 5V. Galet dåligt egentligen, men det var många matcher i år som vi lika gärna kunde vunnit med uddamålet. Spelade själv in 32 poäng, 24mål, 8ass på 17 matcher. Godkänt, men skulle jag hållt mig borta från pizza och annat godis och tappat mina 10-15 gravidkilon hade jag nog kunnat dubbla mina poäng och hjälpt laget till en bättre placering än en jumboplats i Div 5V.

Nu är det slutspel i hockeyns Elitserie. Serispelet har vart kallare än på länge, men på något sätt blir hockeyn het igen och gamla slutspelsminnen väcks till liv. Såg att Canal+ körde en repotageserie om gamla slutspels ögonblick vi minns. Först ut var självklart Foppa som ungtupp tagit MoDo hela vägen till finalen mot Malmö men där tog det tyvärr stopp. När Malmö mottog guldmedaljerna intervjuvades Foppa som yttrade det klassiska citatet. “Jag är så jävla besviken på Börje, skulle kunna dra på han en schjmäll”. Det andra repotaget var från den sista finalmatchen mellan Färjestad och Luleå 1997 när Roger Johansson klättrar på utvisningsbåsets plexiglas och Färjestad är klara svenska mästare. Just detta repotage fick mig att tända till inför årets slutspel.

Ser ut som om HV haft stora problem med Timrå och har tack vare Timrås ineffektivitet 2-1 i matchserien.

Färjestad och Skellefteå ser ut att bli en lång historia, går nog till 7 matcher.

Har Djurgården tagit greppet om Brynäs? Det återstår att se ikväll. Djurgården ser tunga ut

Frölunda mot Linköping ser också ut att bli en lång serie. Kommer Norrenas avstängning bli LHC’s fall?

/metal up yer ass

St. Patricks Day

Då var det Paddy’s Day igen. Dags att plocka fram de roliga gröna hattarna, dricka Guinness eller grön lager. Har upplevt denna dag i Dublin, tror det var 2006. Vilken dag, vilken stämning. Tänk om vi kunde återskapa denna stämning 6 juni? Svenska nationaldagen.

Bröloppsfotografen – Melodifestivalen 5-0

Svidande förlust. 5-1 borta mot Djurgården. Vi hade behövt 3 poäng för att ha lite mer marginal i sista omgången mot Ursvik. Men nu ser det tufft ut. Vet inte om jag vill skriva så mycket mer om matchen.

Sett på hela säsongen är det nog som målvakts-Jocke sa efter matchen. Vi tycker det är bekvämt att spela i samma tempo som till ex Lokomotiv Kista och trillar lätt dit mot lag som har sämre tempo. Dom bästa matcherna vi gör under säsongen är dom mot bättre lag. Nu kanske vi inte var nära mot Djurgården idag, men jag tror att topplagen fått slita oväntat hård mot oss för att få sina 3 poäng. Vi är för övrig det enda laget som tagit poäng mot Offensiv.

Gjorde mitt 22:a mål för säsongen, mål i 5 matcher i rad. Skulle nog behöva gå ner 10kg för att bidra ännu mer till laget. Jobba lite mer i defensiven. Inte så kul idag att vara inne på 4 mål i baken.

Har precis sett klart Bröloppsfotografen. Helt ok film, inte riktigt som jag hade tänkt mig. Lite kul var det att dom döpt en unge till Metallica. Det var nästan filmens höjdpunkt. Ja,självklart vet jag att det är hämtat från verkligheten.

Nu skall jag sova

/metal up yes ass

Vårprognos!

Ingen rast ingen ro, man tror man jobbat klart för dagen när man stämplar ut runt 17 snåret. Men så är det inte. Nu gäller det att behålla fokus på barnuppfostran och att inte bränna vid maten. Idag var det iof Cecilia som laga maten, men ändå.

Vi har för första gången gjort en matsedel för en hel vecka och samtidigt klarat med bedriften att följa den i två dagar i rad. Om 5 dagar så kan vi bocka av vår första avklarade matsedelvecka. Själva idén med en veckomatsedel är att vara lite mer ekonomisk, och det kanske kommer att fungera.

Just nu sitter jag och vaktar en trotsig kille som inte har någon större lust att sova. Min förhoppning är att han skall somna så att jag med gott samvete kan bege mig till träningen som börjar klockan 8. Vi har på lördag en extremt viktig match borta mot Djurgården. Man får väl hoppas på att vi får med oss uddamålssegern denna gång. I vanliga fall brukar våra motståndare lämna våra matcher med 3 poäng efter en uddamålsseger.

Är våren på väg? Folk i min omgivning verkar tro det, media verkar tro det, men jag tvivlar starkt då termometern stod på -11 grader tidigt imorse. Visst verkar snön försvinna, men en varm vår ligger nog många veckor framåt i tiden. Fast jag förstår iof oss svenskar, vi vet ju vad som väntar. Vi går mot ljusare och varmare tider, vi vill krypa ut ur våra små vinter bubblor och bli levande varelser igen. Dock är det svårt att klaga på denna vinter, den har ju faktiskt vart riktigt underbar. I en av mina bloggar innan jul önskade jag en vit jul av tomten åt Loke. Dagen efter börja det snöa och sen dess har det vart vitt på backen. Kanske skall önska mig en varm och mysig vår i min blogg, men inte riktigt ännu, vill ju inte att Aftonbladet vår rätt i sin vårprognos :-)

Undrar om Loke somnat så man kan åka och träna?

/metal up yer ass

Alma

Sötnos

Välkomna

Jaha då har man bytt upp sig i bloggträsket. Tydligen kan man blogga via iPhone med det lysande verktyget wordpress. Kanske kommer mitt bloggande utvecklas, vad vet jag?

Hur som helst fick jag direktiv nu i helgen om att blogg mer, och inte bara om innebandy. Men jag kan inte låta bli att gratulera Rickie till poängligasegern och seriesegern när grundspelet är avslutat. Kommer bli intressant att följa Täby i slutspelet som alla andra år. Tror dom kommer stå som segrare i Globen den 17 april. Samma dag som Börje Salming fyller år. Först skall dom ta revanch för plumpen i förra årets slutspel när Täby än en gång väljer att ta sig an Balrog i kvartsfinalen.

Såg Sad But True kicka röv i lördags på Pub Anchor. Helvete vad det var bra som vanligt när dom lirar, sen att MCS fick komma upp på scen och bränna av seek & destroy som extranummer var ju helt jävla rå grymt. Hoppas kunna komma över film och bildbevis på det hela.

/metal up yer ass