« Posts under Sport

All-star

Jänkarna fick en spelning med Big4. 23:e April i Indio, Kalifornien på The Empire Polo Club. Kommer nog bli en häftig spelning för dom som får möjligheten att se konserten.

Väntar fortfarande på annonseringen för Sonisphere i Sverige. Metallica och In Flames på Barkarby flygfält skulle inte sitta fel. Med eller utan Big4-konceptet det kvittar. Bättre med metmike’s Big2, Metallica och In Flames.

I helgen är det spelledigt. Ingen match i serien förrän den 13:e februari, då hemma mot Economus.

Ikväll fredag blir det nog lite handboll i samma veva som jag skall försöka laga middag. Sverige-Frankrike i VM-semifinal. Har iof inte kollat några matcher men lite kan man nog se idag. Efter det vankas det Let’s dance på TV4 vilket betyder att jag förpassas ner i källaren till mitt PS3. Kommer troligen försöka se den sista delen av 4 av Winter Classic innan jag spelar lite NHL11 online mot Patrick i Kumla.

Någon som gilla konceptet “Veckans skiva”?

Lördag blir det att städa huset. Det vankas middagsgäster på kvällen. Kan nog bli trevligt. Är en mamma-gruppskompis till Cecilia med familj som kommer på besök. Stämningen lättas nog upp efter några bira.

På söndag skall vi hälsa på min kusin Cissi som har namngivelsedag för hennes dotter Lovisa.

NHL All-star är det i helgen också

/metal up yer ass

The Mirror’s Truth

In Flames

Without even trying
(Killing the last scene)
Let this night explode
Without even trying
Find the exit sign
And disappear

\m/[**]\m/

Lite seg idag efter gårdagens sura förlust borta mot Lokomotiv Stockholm. Resultatet skrevs till 9-5 då dom fick rulla in några enkla i slutet när vi jaga 6-6 kvittering. Tyckte vi kämpa på bra, men tappa tyvärr in några enkla mål, samt bjöd på ett självmål. Sällan jag klagar på domarna, men igår var det under all kritik. Herregud, det är Div5 och vi försöker bara ha roligt. När bägge lagen tittar på varandra, skakar på huvudena och undrar vad som egentligen händer på banan ligger det inte på rätt nivå. Lokomotiv tjuvar på en tekning, domaren blåser av och låter tekningen gå om med samma tekare. När samma scenario utspelar sig i en tekning nästkommande period och vi tjuvar på en tekning så skrattar bägge lagen att det händer igen. Men inte domaren, näää han blir jätte sur och bitter och byter ut vår tekare. Små små saker som skapar dålig stämning.

Jag fick göra 1-0 i början av första perioden efter ett riktigt fint uppspel genom hela laget. Tog en klassisk hockeysväng över hela banan och fick bollen i fart i slottet. Det var bara att dra målvakten och lyfta in 1-0. Vi hade 2-1 efter första perioden men tappade tyvärr andra perioden med 4-1. Vi fick ordentlig kontakt i tredje efter två snabba mål, men Lokomotiv var lite hetare igår.

Känns som om jag har överansträngt vänster foten. Brukar få lite ont i den ibland. Idag känns det bättre, men måste nog undersöka möjligheten nu på lunchen med att inhandla ett par nya skor. Punka på bägge Air-sulorna och klistret börjar släppa på sina ställen.

I lördags var farsan och hälsa på. Vi tog en promenad med ungarna till Sollentuna C för en fika. Var tvungen att sticka iväg till barnrummet med Alma. Då passade Loke på att leva rövare med farsan. Han slängde ner alla kuddar på golvet som fanns på fiket, samt kasta alla tidningar runt om sig. Såg ut som om Tornadon Loke passerat. Vi sa adjö till farfar och promenerade hemåt.

Väl hemma satte jag TVn i pausläge, hade inte riktigt tid att kolla in United – Birmingham. En timme senare skulle ju mormor och Evert komma förbi på middag och Cecilia och min mor var ju på shoppingtur. Det var bara att börja dra igång med kvällens middag. Fransk lammgryta som jag aldrig lagat. Gästerna klagade inte, var mest jag som var trött och sliten som inte tyckte det blev så lyckat. Hur som helst lyckades jag även se större delen av Uniteds förkrossande seger med 5-0.
TV-Paus

På kvällen blev det lite riktigt sport. Det bjöds på Detroit mot Chicago i TV-rutan innan jag somna in i sängen.

Alma vakna 06.30 och Loke lulla upp lite efter 7. Loke fick titta lite på morgon-TV och Alma busade runt på golvet medan jag passade på att titta på dokumentären “24/7 HBO Pens vs. Caps Winter Classic”. En riktigt bra dokumentär om Pittsburgh Penguins och Washington Capitals förberedelser inför den stora utomhusmatchen på nyårsmatchen.

När Cecilia kom upp blev det frukost. Efter det passade jag på att ta en liten förmiddags tupplur på 2h. Det gjorde susen. Lite gladare, lite piggare så tog jag med ungarna till Nicki’s Äventyrslek i Täby där Loke och Alma fick leka av sig ordentligt.

När vi kom hem var det två trötta barn som fick sitta i källaren och titta på Pippi Långstrump medan mamma hängde tvätt och pappa åkte och spelade innebandy.


Ikväll är det träning igen, med eller utan nya skor …and nothing else matters

/metal up yer ass

Hej 2011

Hej 2011!

Jag heter metmike och fyller hela 31 vintrar om 2v. Jag har en fin familj med sambo och två fina barn. Loke fyller 4 till sommaren. Han är en stolt storebror åt Alma som precis fyllt 1år. Alma lärde sig att gå nu i jul, veckan innan hon fyllde 1år.

Du skulle träffa dom! Helt underbara. Igår satt jag och Loke och mös framför TVn och kollade på Bilar, Blixten McQueen du vet? Det var nog 455:e gången vi såg den filmen. Alma gick omkring på golvet med sitt underbara leende tills hon snubbla över en julgranskula hon 20 sekunder tidigare plockat ner från julgranen.

När barnen hade somnat åkte jag iväg till årets första innebandyträning. Gick över förväntan och fick sätta dit några baljor. Dock var det som vanligt manfall och vi var bara 6 man från HIBK, inlånad målvakt och Foppa från Höjden var med och lira med oss. IK Stym vann rättvist, men tycker vi trots omständigheterna gjorde en bra träning.

Grymt viktigt match på lördag. Möter ett av lagen i botten, Sundby. Tycker dom var helt ok senast matchen vi mötte dom. Nu har vi många borta och har en dålig formkurva. Ett oavgjort resultat skulle vara godkänt.

Jaha 2011? Vad har du att bjuda på kommande 12månaderna? Loke skall flytta till Hallonavdelningen på dagis, Alma skall skolas in innan eller efter sommaren. Vilka vinner SM-guld i hockey, vilka vinner Premier League? Kommer jag komma till start i Göteborgsvarvet, gör jag en bättre insats i Midnattsloppet? När kommer jag börja med löpträningen igen? Kommer jag få en hemmabioreceiver i födelsedagspresent? Blir det några förbättringar för mig på FIFA11, eller skall jag slänga in NHL11 skivan i PS3:an igen?

Hur som helst kanske du låter mig och Loke gå och kolla på innebandy nu på söndag kl.17 i Tibblehallen. Säsongen första match för mig i sådant fall. Skulle vara kul!

Ha det bra 2011, så hörs vi under resan….

/metal up yer ass

Krossa Arsenal

Det kommer snart ett blogginlägg. Mycket på jobbet nu, men kanske hinner skriva ner några rader ikväll när ungarna har somnat och jag inte dragit iväg på träning.

Har ju vart i Lysekil och på Lek & Buslandet i Örebro, samt hälsat på Patrick i Kumla

Heja UNITED!!!!

/metal up yer ass

En bild säger mer än 1080 ord

Lovade en bild på TVn. Sitter nu och tittar på Manchester United mot Wigan.

Fick idag en utmaning i NHL 3-vs-3 Arcade. Den stackars Kumlakillen vet inte va han gett sig in på!!!

Jag, Loke och Alma var idag på Nicki’s Lekland i Täby. En höjdare trots att det var mycket med barn där idag. Efter det var vi i Vällingby och träffa farfar.

Imorgon är det match mot Ulvsunda. Måste höra med Rille, för han och jag ska tydligen ordna med ett par gubbar som skall sitta i seketeriatet och sköta klockan under matchen.

/metal up yer ass

@Boris @Kumla @Viasat

Boris: Köp inte NHL11, jag kommer krossa dig! Känns som om det luktar utmaning? Var nära att plocka upp ett exemplar av FIFA11 i måndags men det blev inte så. Jag har ett SonyEricsson Bluetooth hands-free som jag lyckats koppla ihop med PS3:an, tror du den fungerar som headset?

Hur som helst så sprack min idé om att blogga varje dag denna vecka. Det gav iof effekt eftersom Boris lämna en kommentar och att en annan kass FIFA11 spelare i Kumla lämna en kommentar på WhatsApp.

Nu är det fredag och det innebär naturligtvis att det blir whiskey ikväll. Kommer nog bli några stycken, det är jag värd.

Ommöbleringen gick bra i vardagsrummet. Avslutade projektet igår genom att sätta dit dom sista kabelrännorna så det ser snyggt och prydligt ut. Se om jag kan ordna en bild.

I onsdags så kom installatören hem till oss. Jag förklarade hur jag ville ha parabolen och vart alla kablar skulle gå. Som tur var fanns det redan klara hål och dragna kablar som fungerade för Viasat’s produkter så det gick otroligt smidigt med installationen. Det som inte gick lika smidigt var att jag endast hade fått en HD PVR och en vanlig box. Jag skulle ju ha en HD PVR och en HD-box. Panik bröt ut!!! Jag och säljaren hade missuppfattat varandra och det visade sig tyvärr att jag hade “fel”. Men med inställningen att kunden alltid har rätt, ringde jag till Viasat. Jag förklarade att jag hoppat på erbjudandet, trots mina 3 månaders uppsägningstid hos Boxer för att erbjudandet om 2 st HD boxar var det jag ville ha. Efter någon minuts tystnad fick jag byta ut den vanliga boxen mot en HD-box samt att jag fick ytterligare 3 månader gratis på huvudabonnemanget som skulle täcka upp för Boxer uppsägningen. Det är bra kundvård!!! Jag var ju nästan beredd på att betala för ytterligare en HD-box. Så nu kör jag parabol +Viasat Underhållning +Barn +Sport +HD & ViasatOnDemand +Tvilling. Veckans ros till Viasat.

Och så lite innebandy…
På söndag väntar hemmamatch mot Ulvsunda. Ulvsunda har imponerat med 3 vinster och 2 oavgjorda och är seriens enda obesegrade lag. Får vi fullt lag på söndag skall vi nog kunna spela hem 3 poäng men det blir nog tufft eftersom Ulvsunda verkar ha fått igång spelet efter en trevande inledning. Förlusten senast mot Ekerö svider fortfarande tyvärr. Vi var egentligen ett så mycket bättre lag än Ekerö. Känns snopet att vi inte är i serieledning. Men det skall det bli ändring på nu på söndag.

Nu skall jag nog gå och ta mig en kopp med kaffe.

/metal up yer ass

Devil’s Dance

Tydligen har jag några tappra läsare av bloggen och dom kräver fler inlägg. Skall väl försöka skärpa till mig.

Vet bara inte vart jag skall börja? Är inne i en liten motivationssvacka i innebandyn. Det kom under matchen mot Economus som vi vann med 12-7. Det var helt enkelt inte kul att spela innebandy. Dock tror jag det beror på flera faktorer. Det var dåligt motstånd, liten plan samt att jag missa flera klara lägen och gjorde bara 2+1 i den matchen vilket är under alla kritik mot det motståndet. Dagen efter hade vi träning där ingenting fungerade för mig. Försökte tagga om i hemmamatchen mot Ekerö, men mina lagkamrater svek mig. Folk dyker inte upp till matchstart. Man skyller på att matchtröjan inte var färdigtvättat. WTF!!!! Med svikande intresse hos laget att ta sig till match och låta oss stå 7 man vid matchstart mot serie-tvåan gör att man tappar suget på innebandyn. Vi förlorade matchen med 8-6 mot ett lag vi skall vinna över med minst 4-5st bollar efter 60minuter. Det som gör att jag fortfarande tänker åka och träna ikväll är att jag fick göra 4mål mot Ekerö och har nu gjort 18mål på 6 matcher vilket jag tycker är helt klart godkänt.

Som sagt, träning ikväll. Skall försöka tända till. Hoppas det är fler som tänder till och dyker upp på träningen, annars blir det nog att byta lag snart. Det är lixom allt eller inget känns det som. Till helgen väntar Ulvsunda på hemmaplan i Hässelbyhallen. Kommer bli en tuff match då Ulvsunda verkar kunna blixtra till och göra bra matcher. Det får räcka med 1 förlust denna säsong.

Sverige verkar tappa mark på innebandykartan, 9-2 mot Finland och snart är det VM. Dock måste jag erkänna att jag smyghåller på finnarna i innebandyn. Har väl att göra med att en polare spelar med Finland och att några i det svenska laget inte ligger på min favoritlista.

Stor-bloggaren Boris skicka MSN till mig mitt i natten, undrar vad han ville? Han kanske har köpt NHL11 till playstation och vill få sig en lektion av the Master himself.

Patrick var på besök för 2v sedan och installerade min nya motorvärmare samt att han drog in kabel till kupévärmaren, så nu är Silver Spiken varm på morgonen. Wohooo!! Tack Patrick!! På kvällen var vi på Hilton och åt middag för att sen berusa vi oss ordentligt på Harry B James. Sad But True spelade och var lika jävla bra som vanligt. Skönt att Cecilia kunde ta ungarna dagen efter för vi var inte 100%. Som tur var hade Patrick med sig FIFA11 som vi lirade. Kanske blir ett inköp av spelet inom en snar framtid. Tror både Boris och Patrick kan få det svårt i en onlinematch, så jag kanske låter bli för att vara snäll.

På onsdag skall Viasat komma hem och installera parabol. Nu jävla skall det bli HD!!! 1 inspelningbar HD-box och en vanlig HD-box +Sport +HD +OnDemand. FETT!!

That’s right, let’s dance…..Hey, I feel you too, feel you, those things you do, in your eyes I feel a fire burns…. Let’s dance! (S&M-version snurrar i iTunes och kunde inte låta bli)

Skall strax åka och köpa en födelsedagspresent till min kära sambo. Hoppas hon blir glader över den.

Synd att man inte hann kolla mer hockey i helgen. Tre Kronor gjorde en bra turnering med Per Mårts vid rodret. Det jag såg, såg mycket lovande ut.

Skall försöka ta med mig Loke på någon hockey- eller innebandymatch snart. Tror det skulle uppskattas.

/Metal up yer ass