« Archives in June, 2010

Mil-Måndag

Varje måndag skall jag försöka springa milen. Kan vara bra att ha milen på schemat så att säga, så får jag klämma in kortare eller längre!! sträckor på övriga dagar.

Härmed utser jag måndagar till MIL-MÅNDAG
Det är 6 måndagar kvar till midnattsloppet.

Sänkte mig i måndags (Mil-måndag) med 1min mot mitt första försök på milen. Denna gången testade jag elljusspåret som startar vid Edsbergs IP. Där fanns det 3st uppmärkta slingor. 2,3km, 4,3km och 5,6km. Började med 5,6km för att sen springa 4,3km, avslutade med en 100m rush till bilen för att få ihop mina 10km. Tiden landa på 1h och 1min. Kanske inte helt godkänt, men det var en helt ny bansträckning för min del. Kommer nog variera banan på mil-måndagar. Fast ju närmare 14:e augusti jag kommer desto mer asfalt kommer det nog bli.

Har min blogg blivit en löpar-blogg??

Egentligen borde jag skriva lite om Fotbolls-VM men jag måste erkänna att jag inte är så insatt i fotboll som jag borde vara för att komma med några expertutlåtanden. Kan det vara avsaknandet av Sverige som gör att detta Fotbolls-VM inte kommer gå till historien som det mest intressanta VM:t genom tiderna. Det har ju egentligen inte vart några höjdarmatcher och den där enorma spänningen och svängiga fotbollen där ett lag hämtar hem ett 2-0 underläge lyser med sin frånvaro.

VM’s höjdpunkt måste nog vara SVT’s uppvärmning på SVT Play på webben som startar 15min innan TV-sändningen börjar. En liten mer avslappnad sändning med diverse missar och humoristiska inslag. Skrev en fråga på SVT’s Facebook sida till Erik Hamrén som besvarades. Ville veta vilken match Erik tyckte var den mest underhållande matchen hittills. Han tyckte Portugals 7-0 seger mot Nordkorea stod högst i kurs, och jag är beredd att hålla med.

Pure Malt på Enköpings hamnfestival fredag eller lördag? Hoppas jag får med mig familjen, annars blir jag hemma.

15mil kvar i spåren till Midnattsloppet.

/metal up yer ass

Mike+ levererar

Igår testade jag att springa 10km inför Midnattsloppet som går av stapeln i Stockholm den 14:e Juni 2010. Ville inte gå in i väggen utan höll inte ett för allt högt tempo, inte dåligt, men jag tog inte ut mig allt för mycket. 10km avverkades på 1h och 2minuter. Med nöd och näppe godkänt med tanke på att det var första försöket. Tänkte nog testa milen en gång till i helgen. Senast jag sprang milen var säkert 13-15år sedan då jag sprang 2 varv i Grimstaspårets 5km slinga. Den gången tog det max 45minuter.

Åt idag lunch på Wok:n i Solna Centrum med min löpmentor Hedeby. Han sa att vi skulle springa Göteborgsvarvet nästa år i Maj. Det är 21km. Självklart gick jag på det och anmälde mig till loppet när jag kom tillbaka efter lunchen. 21km låter helt galet vrickat, hur skall jag klara det? Dock är det ju nästan 11månader kvar så det kanske löser sig. Slutar väl med att man anmäler sig till Stockholm Marathon 2011?!?!?!?

Såg precis bansträckningen för Midnattsloppet på webben. Såg skit långt ut, men en mil är ju långt. Fast det kommer ju bara ta max 50min!!!! ? Hur som helst skall vi dricka öl efter det att Erik kommit i mål, jobbigt att man skall behöva stå och vänta på han när man är sugen på öl.

Länge sen jag skrev nåt om innebandy….. ok, lite kan jag väl skriva.

Se om man kommer hinna se Caperiotäby i Enghav Cup i Smögen i sommar. Kommer nämligen vara i Lysekil och Gårvik under samma vecka och helg. Kanske klämmer in ett besök.

btw, är det någon som läser min blogg??

/metal up yer ass

Döda metalheads

Holy Diver…\m/ rullar i iTunes. Han kunde sjunga han! Pratar naturligtvis om den bortgångne Dio! Har man “uppfunnit” djävulstecknet och var en j*vel på att sjunga är man värd sin respekt. Jag skall väl inte ställa mig i kö bland de stora fansen och sörja honom, men nu ville öde att jag skulle nämna Dio i min blogg.

Även Slipknots basist Paul Grey har lämnat oss, trolig dödsorsak enligt rykten var en överdos. Han lämna efter sig en gravid fru. Kan inte vart hans avsikt med drogerna att lämna henne och barnet.

Nä, nu lite mer muntra toner i bloggen. Loke fyllde 3år i måndags. Helt galet vad stor han har blivit!! Blev en helg fylld med födelsedagspresenter bestående av skopor, Blixten McQueen och en radiostyrd bil.

Igår var vi ute för andra gången och körde med den radiostyrda bilen. Loke börjar få lite mer koll på kontrollerna. Tur att bilen är tålig, för den har fått smakat på otaliga smällar mot vägkanterna på Slottsvägen. Pappa tycker det är minst lika roligt att köra.

Förundransvärt vilket barnasinne man har. En radiostyrd bil är ju hur kul som helst. Väntar ivrig på att Loke skall bli 5-6år och vi kan börja köpa Lego. Finns ju otaliga roliga kartonger med Lego man kan köpa.

Mike+ har haft en tung period. Gjorde en riktigt dålig löpning i söndags och en knapp godkänd 5km runda i måndags. Idag blir det ett nytt försök på 7km rundan och imorgon blir det en 5km igen. Till helgen kommer det stora testet. 10km SKALL avverkas. Troligen på lördag då vi skall träffa Cecilias syster och hennes familj på söndag.

/metal up yer ass

Hard at work in Madrid

Gött det är i Madrid. Otroligt trevlig stad!! Andra gången jag besöker staden som är så himla stor. Gatorna går upp och ner, under jord går en fin fin tunnelbana som tar dig runt i hela staden utan problem.

Blev faktisk två trevliga utgångar i Madrid, den ena bättre än den andra och vice versa. Bägge kvällarna bjöds det på tapas som förrätt. Första kvällen fick jag några inbakade musslor som var gudomliga. Huvudrätten bestod av Paella, mmm… Fick Paella med bläckfisk som var stekt i bläckfiskens bläck. Helt svart var den, se tallriken som består av svart bläckfisk Paella och en vanlig Paella med kött. Som tillbehör fick man en god Aioli.

Som vanligt när man är i Madrid så är det problem med flygen. Förra gången (2007) var det strejk i Köpenhamn, så vårt plan blev inställt. Istället fick vi en extra halvdag i Madrid, vilket inte är fy skam, och vi fick ta direkt flighten till Arlanda på kvällen istället. Denna gången var det värre. Strejk bland markpersonalen på Madrid Barajas Airport. Vi fick boarda 15min sent, sitta på planet 1h innan vi fick taxa ut. När vi väl rulla ut på startbanan var vi nr9 i kö och fick vänta ytterligare 30min innan vi lyfte mot Frankfurt.

Framme i Frankfurt visade det sig att Lufthansa inte ville vänta på mig ytterligare 30min utan stack till Arlanda utan Mike+. Blev ombokad med ett skabbigt SAS plan 2h senare. Var lite hungrig och tänkte prova lite tysk korv. Beställde Frankfurter Sausage och en halvliter cola. Sicken besvikelse, var två vanliga varmkorv som serverades med två skivor baguette. Sen att hela denna gigantiska måltid kostade €9,50 gjorde ju inte saken bättre.

Det var otroligt skönt att komma hem må jag säga. Hade en trevlig helg med familjen. Bad på lördagen, och nationaldag på söndagen. Innan vi gick till parken och fira med en öl eller flera, lyckades jag ta mig runt min 7km slinga. Värmen var tuff och tog ut sin rätt de sista 2km då jag inte kunde gömma mig i skuggan.

Mitt mål på Nike portalen går ut 10:e juni och jag har 2 löpningar, 11,2km kvar, och 1 löpning med 6min/km eller bättre kvar innan jag uppnår mitt mål. Ikväll blir det ett till försök på 7km slingan, innan jag får avsluta med en 5km slinga imorgon torsdag.

Måste nog visa Adam, en av mina konkurrenter som jobba hårt under en av de två dagarna i Madrid.

Nu är det dags att gå och posta några skivor jag sålt på eBay

/metal up yer ass

Spain

Imorgon blir det Madrid. Hoppas på en bra business trip och bra väder. Måste bara hinna packa, springa, handla och vara trevlig hemma.

iPhonen är naturligtvis laddad med film och musik. Metallica konsert och Rederiet blir det på de 4 flygningarna. Flyger via Frankfurt och taxin hämtar 05.10 imorgon bitti.

Dags att sluta blogga och snart åka hem.

/metal up yer ass.